Golden retriever, världens farligaste I-landsras!

Har man volvo, villa och ungar, ja givetvis så måste man ju skaffa sig en golden. För så står det i vareviga familjebok. Världens trevligaste ras, menlös och färdiguppfostrad direkt den lämmnar äggstocken.

Jag tror att dom flesta som skaffar sig goldens är för fega för att prova någon annan ras.
Och tur är väl det.
Tänk om dom valde exempelvis en smålandsstövare och lät ungarna behandla den som en golden, då hade snart den rasen blivit känd som "pygmé-rottweilern som äter barn" och blivit totalförbjuden i de flesta I-länder.
Så för guds skull, ni familjer som funderar på att skaffa hund som klätterställning till ungarna, välj en golden!

Golden retriever är den ras som ligger högst i bitstatistiken.
Men om det vet pappa och mamma ingenting.
Golden snäll och söt är. Bita barn den aldrig skulle. Mollygolden är ju så rar, barnen kliva på henne och Mollygolden ligger snällt. Sedan säger jag som Triss-reklamen; Plötsligt händer det!!!

Så döm inte hunden efter håren! Nästa gång ni möter en svansviftande golden på gatan med sammetslena öron och böljande vit päls (varför kallas det golden föressten?) och bärnstensögon, så ta ett steg åt sidan och ha i åtanke att just denna hunden kan ha bitit hundratals barn!


Kommentarer
Postat av: Anonym

BRAAAAA! äntligen någon som fattar!!!

2009-12-22 @ 13:32:52
Postat av: Nja

Det stämmer inte helt. Det fanns under en period vissa bitska individer som det avlades på. Att Golden biter flest stämmer inte. Det är en felcitering från en representant för SKK som bjöds in till ett debattprogram om kamphundar. Denne ville att den felaktiga citeringen skulle rättas till men svt struntade i det. Enligt honom finns det ingen tillförlitlig statistik i Sverige alls i nulägetMan ser ofta det här argumentet på forum. Alla vet att Golden biter mest men inge kan tala om var den statistiken finns. Det är alltså i nuläget en urban myt som råttan i pizzan.

2011-02-23 @ 22:45:30
Postat av: tror inte det

Man ska inte dömma hundraser för några individer. Alla hundar behöver inte bitas för att kanske du sett en hund bita ett litet barn. Det kan ha med hundens "barn"dom att göra...

2013-04-15 @ 12:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0