Köpa barn eller skaffa valp?


Nu såhär i babyboomtider anser jag att det är varje människas skyldighet att upplysa eventuella barnintressenter om allt som hör till med att skaffa ungar. Så här drar jag mitt strå till stacken nu.

Nuförtiden i det svenska samhället är det i regel enklare att kläcka ur sig barn på löpande band än att köpa hundvalp.
Här kommer mina tips ni barnintressenter bör/ska tänka på:

-Har du tid? Barn lever i ca 80 år. När dom är 18 är dom officiellt myndiga och redo att lämna boet/mamma. I vissa fall stannar barnen hela livet.

-Vart gör ni av barnet då ni ska på festligheter eller andra arr. som inte är barntillåtna? Har ni svärföräldrar som ställer upp? om inte kan det vara en bra idé att i god tid, redan nu, leta upp kommande barnvakter.

-Försäkringar? Försäkra helst barnet från första leveransdagen. Prata om det med din barnmorska, helst innan du föder barnet.

-Vad ska barnet äta? Bröstmjölk i diperioden, har man inte lust att visa brösten på Biltema kan man köpa bröstmjölksersättning på apoteket. Skulle oturen vara framme att det är slut kan man köpa Ben & Jerry's mjukglass som är tillverkad av modersmjölk, men dosera med måtta. Överkonsumtion kan ha laxerande effekt. När barnet blir äldre övergår man till puréer. I nedre tonåren går man över till fast föda.

-Kan jag umgås med mina vänner tillsammans med mitt barn? Visst kan du det. Men ta hänsyn i stan, barnvagnar i rusningstrafik är aldrig en trevlig upplevelse.

-Ledarskapet? Det är bara du som förälder som sätter gränser, får ditt barn vara i soffan hemma hos dig så betyder det inte att det är tillåtet att vara i andras soffor. Men missbruka aldrig ditt ledarskap. Du skall bara hota med sådant du kan verkställa!

-Uppfostran? Oftast behöver man inte ta i med hårdhandskarna när det gäller yngre barn. När ditt barn blir äldre kommer det testa gränser och du som flockledare får aldrig ge efter. Då gäller hårdare korrigeringar. El-halsband och stackel är förbjudet i Sverige. Prova halti som är en lindrigare variant av stackel om ditt barn beter sig olämpligt. Lär barnet redan som bebis att inte kleta på folk, kan bli dyrt för dig som förälder om man måste kemtvätta eller i värsta fall köpa nytt.

-Barn levereras oftast runt månad 9. Orkar du vänta så länge? Under denna tid kommer även en hel del biverkningar. Viktuppgång (den vanligaste biverkningen), raserianfall, illamående, muntorrhet och foglossning. Några av de ovanligare biverkningarna är förlossningspsykos och plattfot.

Alla i familjen måste vela ha ett barn. Ett barn kan aldrig ha huvudansvaret för en bebis.

Besök ett dagis. Titta på barnen, prata med föräldrarna. Bestäm dig för en partner du känner förtroende för och som har den typ av exteriör du gillar. Besök partnern och titta på svärföräldrarna och övriga släktingar till ditt tilltänkta barn.

Barn anser jag vara en typ av hobby/fritidssysselsättning och du bör iallafall ha gått klart barn- och fritidsprogrammet för att vara kompetent nog att kunna axla det ansvar som följer med ett barn.
Barn är inga vandringspokaler som du kan byta bort då du tröttnat. Omplaceringar brukar ofta misslyckas då dom i regel fäster sig mycket vid sina föräldrar.

Gör inga impulsbarn! Tänk igenom införskaffandet av ditt barn både en och två gånger. Är du fortfarande övertygad om att det är ett barn du ska ha så återstår det bara att önska er ALL LYCKA TILL!


Har du vad som krävs för att klara av detta i 9 månader?


När du väl har bestämt dig så grattis till den lilla!


Kommentarer
Postat av: MW

Ha ha detta inlägg var riktigt bra :)

2009-12-25 @ 09:44:27
URL: http://alskadestaffar.dinstudio.se
Postat av: Lillan

Hahahahaha, f-n åxå att jag inte fick denna information för dryga 15 år sen!

2010-08-12 @ 00:35:23
URL: http://vattenhunden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0