Barnvakt finnes på nyår!

LUSSIE DUNGEON ska INTE dricka på nyår. Hon jobbar svart som barnvakt istället. Så ni föräldrar kan supa till ordentligt och få baksmälla o rallybaja med rent samvete. Hon tar 65 spänn i timmen, då kan ni lämna hur många barn som helst från samma familj, men hon tar ut en ob-avgift på +10 sek så ni vet. Hon vill se födelseattest också så ni inte blåser henne på oäkta ungar. Hon kan även hämta era barn mot bensinpengar i sin nya barnsäkra Audi 4-hjulsdrift. Även barn från norska gränsen tas emot, då hon pratar både svenska och mumbojumbo.
Vid 12-slaget så får barnen smaka alkoholfri cider eller getmjölk och hon bjuder också på tilltugg under dagen. Hon är även duktig på att berätta sagor. Låter det intressant?
VÄNTA, RING INTE!

Lussie 073-831****

God Jul på er alla!

Idag är det dagen med stort D. Jag har varit snäll och väntar mig få en massa paket.
Tyvärr så kommer jag ju inte vara hemma, så ni som ska ge mig paket (alla i min bekantskapskrets) får lägga klapparna i postlådan. Är dom för stora eller ömtåliga så går det bra att lägga in dom hos granngubben Paul sålänge. Ni får gärna komma lättklädda också sade han. Om ni är tjejer. Ni killar kunde lägga dom direkt i hallen bara.


Säger som Gert Fylking: ÄNTLIGEN!

Natten till onsdagen (idag alltså) kl 03.00 så brann bocken i Gävle ned. IGEN!

Jag tycker att detta är en av de finaste traditionerna vi har i Sverige och hoppas på att nångång få kunna lägga till julbocken i Gävle på mitt samvete.

Och alla ni moraltanter/gubbar som tycker det är slöseri med kommunens pengar osv, det är ju klart Gävle kommun vill att den ska brinna ned också. Annars hade dom aldrig envisats med att bygga upp den år efter år när dom ändå vet att den kommer stå i lågor.
Det är ju bocken som brinner som har satt Gävle på kartan.
Bocken som inte brinner är ju av noll intresse.
Det måste va mysigt för grannarna att få se en riktig 13-meters vinterbrasa såhär i mörkret. Nästan så man funderar på att ställa sig i bostadskö? Kanske grilla prinskorv såhär till julen?

Måtte bocken aldrig sluta brinna!


Köpa barn eller skaffa valp?


Nu såhär i babyboomtider anser jag att det är varje människas skyldighet att upplysa eventuella barnintressenter om allt som hör till med att skaffa ungar. Så här drar jag mitt strå till stacken nu.

Nuförtiden i det svenska samhället är det i regel enklare att kläcka ur sig barn på löpande band än att köpa hundvalp.
Här kommer mina tips ni barnintressenter bör/ska tänka på:

-Har du tid? Barn lever i ca 80 år. När dom är 18 är dom officiellt myndiga och redo att lämna boet/mamma. I vissa fall stannar barnen hela livet.

-Vart gör ni av barnet då ni ska på festligheter eller andra arr. som inte är barntillåtna? Har ni svärföräldrar som ställer upp? om inte kan det vara en bra idé att i god tid, redan nu, leta upp kommande barnvakter.

-Försäkringar? Försäkra helst barnet från första leveransdagen. Prata om det med din barnmorska, helst innan du föder barnet.

-Vad ska barnet äta? Bröstmjölk i diperioden, har man inte lust att visa brösten på Biltema kan man köpa bröstmjölksersättning på apoteket. Skulle oturen vara framme att det är slut kan man köpa Ben & Jerry's mjukglass som är tillverkad av modersmjölk, men dosera med måtta. Överkonsumtion kan ha laxerande effekt. När barnet blir äldre övergår man till puréer. I nedre tonåren går man över till fast föda.

-Kan jag umgås med mina vänner tillsammans med mitt barn? Visst kan du det. Men ta hänsyn i stan, barnvagnar i rusningstrafik är aldrig en trevlig upplevelse.

-Ledarskapet? Det är bara du som förälder som sätter gränser, får ditt barn vara i soffan hemma hos dig så betyder det inte att det är tillåtet att vara i andras soffor. Men missbruka aldrig ditt ledarskap. Du skall bara hota med sådant du kan verkställa!

-Uppfostran? Oftast behöver man inte ta i med hårdhandskarna när det gäller yngre barn. När ditt barn blir äldre kommer det testa gränser och du som flockledare får aldrig ge efter. Då gäller hårdare korrigeringar. El-halsband och stackel är förbjudet i Sverige. Prova halti som är en lindrigare variant av stackel om ditt barn beter sig olämpligt. Lär barnet redan som bebis att inte kleta på folk, kan bli dyrt för dig som förälder om man måste kemtvätta eller i värsta fall köpa nytt.

-Barn levereras oftast runt månad 9. Orkar du vänta så länge? Under denna tid kommer även en hel del biverkningar. Viktuppgång (den vanligaste biverkningen), raserianfall, illamående, muntorrhet och foglossning. Några av de ovanligare biverkningarna är förlossningspsykos och plattfot.

Alla i familjen måste vela ha ett barn. Ett barn kan aldrig ha huvudansvaret för en bebis.

Besök ett dagis. Titta på barnen, prata med föräldrarna. Bestäm dig för en partner du känner förtroende för och som har den typ av exteriör du gillar. Besök partnern och titta på svärföräldrarna och övriga släktingar till ditt tilltänkta barn.

Barn anser jag vara en typ av hobby/fritidssysselsättning och du bör iallafall ha gått klart barn- och fritidsprogrammet för att vara kompetent nog att kunna axla det ansvar som följer med ett barn.
Barn är inga vandringspokaler som du kan byta bort då du tröttnat. Omplaceringar brukar ofta misslyckas då dom i regel fäster sig mycket vid sina föräldrar.

Gör inga impulsbarn! Tänk igenom införskaffandet av ditt barn både en och två gånger. Är du fortfarande övertygad om att det är ett barn du ska ha så återstår det bara att önska er ALL LYCKA TILL!


Har du vad som krävs för att klara av detta i 9 månader?


När du väl har bestämt dig så grattis till den lilla!


Golden retriever, världens farligaste I-landsras!

Har man volvo, villa och ungar, ja givetvis så måste man ju skaffa sig en golden. För så står det i vareviga familjebok. Världens trevligaste ras, menlös och färdiguppfostrad direkt den lämmnar äggstocken.

Jag tror att dom flesta som skaffar sig goldens är för fega för att prova någon annan ras.
Och tur är väl det.
Tänk om dom valde exempelvis en smålandsstövare och lät ungarna behandla den som en golden, då hade snart den rasen blivit känd som "pygmé-rottweilern som äter barn" och blivit totalförbjuden i de flesta I-länder.
Så för guds skull, ni familjer som funderar på att skaffa hund som klätterställning till ungarna, välj en golden!

Golden retriever är den ras som ligger högst i bitstatistiken.
Men om det vet pappa och mamma ingenting.
Golden snäll och söt är. Bita barn den aldrig skulle. Mollygolden är ju så rar, barnen kliva på henne och Mollygolden ligger snällt. Sedan säger jag som Triss-reklamen; Plötsligt händer det!!!

Så döm inte hunden efter håren! Nästa gång ni möter en svansviftande golden på gatan med sammetslena öron och böljande vit päls (varför kallas det golden föressten?) och bärnstensögon, så ta ett steg åt sidan och ha i åtanke att just denna hunden kan ha bitit hundratals barn!


Jag är chokla chokla!

"På julen får man ta från det undre lagret också" tänkte Tappi.
Och tog sig......hela Alladinkartongen.

I Gambia har dom råttor, i Sverige har vi dessa...

A, jag är upriktigt trött på alla katter som springer och förpestar livet för oss som inte valt att
dela sitt liv med kattskit o kattpiss.
I min förra lägenhet så hade jag riktigt stora kattlådor (tyckte katterna) alldeles vid min uteplats.
Jag vägrade att rensa upp rabatterna från kattfekalier när jag flyttade vilket resulterade
i en böteslapp som jag var tvungen att betala..

Katter är stora råttor. Skadedjur. Vi behöver inga katter längre, för vi har hundar
som är specielt framavlade som råttfångare.
Då finns det alltså inga ursäkter kvar längre till att ha katter.
Tänka sig, idag när jag skulle ut med doggsen i hundgården så ränner det en totalt skräckslagen katt ut ur hundkojan. Det är alltså där dom har sin bajamajja...

Nu ska jag leda ström i hundgården. 2000 volt, MINST.
Kolmårdens elefantstängsel kan ta sig därbak.
Sedan kan man ju hoppas på att katterna ser ut
som kolbullar om dom vågar sig dit en gång till.
Njuter av tanken på helstekt katt.
Kanske skulle bjuda mina kattgrannar på barbeque nån dag.

Lagom om tillsyn av katter och hundar gäller visst bara hundar.
Tänk om grannen kommer ut en dag för att släppa ut sina katter i kattgården och så ligger det en stor jävla hund där som har bajjat av sig och markerat lite överallt.
Då kan jag lova det hade blivit liv i luckan.

Näe, katter är äckliga djur. Genomonda, förpestar möbler, gör livet surt för icke kattfolk osv.
Vi har hundar, så katter är överflödiga. Ni kan börja lämmna in era katter på pantbankerna eller avlivningsstationerna nu, och skaffa er en hund istället.


Svensk bonnkatt


Gambisk jätteråtta


HUND2009

Förra helgen var man på hundutställning på Älvsjömässan då.
Helt klart årets mysigaste show. Det är synd dock att man har tagit bort själva statusen/glansen från denna utställning, Svensk vinnartitel. Men jag tror jag läste någonstans att den skall tillbaka på denna show ganska så snart. Och tur är väl det annars lär ju HUND20** vara ett minne blott snart.

Norge har startat upp en norsk motsvarighet, Dogs4All, som gick av stapeln i november.
Tyvärr lyckades dom inte få till samma känsla som i sthlm, finns det nån som kan det?
Men om man inte ska jämföra den med Älvsjömässan, så var det en helt ok utställning.

Många vackra hundar har man sett iaf. Och sen har man ju sett lite andra roliga saker...:-p

Xlnt Marc hade världspremiär för sin nya singel "Best In Show; the 1st dogshow anthem ever made".
För er som inte vet så släppte Xlnt Marc någon singel i början av 90-talet. I lite "Army-of-Lovers"-anda.
Iaf så skulle han få rocka loss alldeles innan BIS-finalen och in på scen kommer han med musiken dånandes i högtalarna, naturligtvis playback och i totalt osync...

Ja ni kan ju tänka er hur en blandning mellan Brüno (Sasha Baron Cohens rollfigur, han som gjorde Borat) och greve Dracula ser ut. Xlnt Marc borde sparka sin klädstylist.

Men han bjuder på sig själv iaf, det gillar vi!

BIS-vinnaren blev en Västgötapest...<--- om ni inte visste.Här ska bloggas!

Får väl göra som resten av alla nära o kära, börja blogga.
Kommer inte ha denna blogg som en "dagbok", utan mer som ett verktyg för att kunna ventilera åsikter.
Bloggen ska väl handla om lite allt möjligt, men kanske hundar blir ett mer omskrivet ämne gissar jag på.

Och är du inte hundintresserad kan du sluta läsa nu...

Kanske skulle börja med att skriva att jag verkligen längtar till våren 2010, då SKK lanserar sin nya sajt www.kopavalp.se. Den är innerligt efterlängtad. Hoppas att folk börjar tänka till lite vid sina valpköp.
Att köpa rasrent (ja jag är rasist, prestationsavel räknas inte) bl.a.
Att alla mumbojumboannonser vid blocket.se och vovve.se får konkurrans av en vettig sajt, där det finns vissa grundkriterier för att kunna annonsera ut sina voffis.
Många av annonserna på blocket.se exempelvis gör en ju rent mörkrädd. Blandrashundar för 10 laxar, amstaffblandningar i mängder. Kan lova att jag läst igenom hur många annonser som helst med smuggelhundar.

Sedan hoppas jag att alla som går i valpköpartankar tänker till lite, och ställer lite krav på sina uppfödare och inte bara köper den där valpen för den är "söt" (vilken valp är inte det?).
Det är ju faktiskt ni valpköpare som inte ställer några krav, eller som är okunniga som bidrar till all oseriös avel. Sug på den karamellen ett tag ni.

Ciao så länge!


RSS 2.0