Födelsedagspresenter

Ja, nu är det bara 8 månader kvar tills jag fyller år. Jag börjar känna av den där ökända 25-årskrisen. Krisen som betyder att "jävlar, jag är snart 30! Panik!"

Min kusin bor ju i storstaden och är modemedveten shoppingnarkoman. Jag har som bekant aldrig åkt fast för innehav av handväska. Och när man ska bli medelålders så passar det väl bra att börja kolla upp ev. modeller.
Ni bloggläsare, som måste gärna lämmnar trevliga kommentarer i överflöd, har nu möjlighet att hjälpa mig välja ut en väska av dessa tre favoriter. Sedan ska min kära kusebuse få i uppdrag att leta reda på den åt mig i Stockholm och ge mig den i födelsedagsgåva.


Bältdjursväskan


Stereoväskan


Tinkerbellväskan

Så kära läsare, rösta på din favorit. Och jag lovar jag ska bära väskan för det mesta.

Appleskrutt...

Min ipod har dött tror jag...
Minneshögtid hålls imorrn (mån 25/1-01) 19:00
och det är öppet för alla som vill komma och visa ert medlidande.


""Du har legat intill mitt bröst i vått och torrt.
När jag sovit eller när jag idkat sport.
Du har alltid haft något vettigt att säga
och jag har varit idel öra.
Nu har ljudet slocknat.
Vad ska jag göra?
Festfixarn är slut.
Vem ska jag ligga med
på kvällarna nu?
Ljudet har tystnat, det var bara du...""

Är ni rikemansgossar och känner er manade att skicka mig den senaste ipodmodellen,
så lämmna tel.nr under kommentarer så kontaktar jag er så ni får min postadress.

Afghanhundar med åkommor

Familjen Fredriksson sitter i köket och ska välja hundras. På bordet ligger boken "All världens hundraser" av Renée Willes uppslagen. Hela familjen är överrens om att afghanhunden verkar vara rasen för dom. Den är ju så söt, och Jennifer och mamma Ulla-Lena har säkert pälsvårdsintresse. Litegrann iaf.

Ovanstående händelse har säkert utspelat sig i många hem. Att rasrepresentanten i boken är groomad från topp till tass, den tanken slår aldrig familjen Fredriksson. För det är ju så rasen ser ut i boken och då ska ju självklart deras Kingo se ut så också, dock utan pälsvård 24/7.

När afghanhunden är runt 1 år, då fäller den sina bebisfjun och sätter den riktiga pälsen som gjort afghanhunden så känd. Denna fas kräver arbete och tålamod. Folk som försummar detta, likt familjen Fredriksson, får då s.k komondorer.
Detta är en unik åkomma som endast drabbar afghaner. Pälsen plattas till och tultar ihop sig likt fårpäls. Afghanhundsfolk vill inte veta av dessa avarter och uppdelningen är total, därför döms dessa djur som komondorer på utställning. Vissa färger, såsom vit och cremefärgade afghaner har tendens att drabbas värre.

Familjen Fredrikssons komondor kommer aldrig att bli någon pälsböljande skönhet. Även om afghanhunden drabbas av komondor är den fortfarande en trevlig och gemytlig vakt/sällskapshund. Vill man ställa den i komondorklasserna så går det också bra.Afghanhund i rasrepresentantsskick


Fredrikssons afghanhund
Rättstavning!

Jag hatar när folk skriver fel. Har dom dyslexi kan jag ha överseende med stavandet. Slinter man på tangenterna kan jag ha överseende. Nåt enstaka stavfel kan jag ha överseende med, det kan hända även dom bästa (mig). Men är man bara lat och slarvig på att skriva blir jag galen.

Särskrivningar. Bara ordet ger mig rysningar och får håren att ställa sig upp.

Jag hatar när folk inte kan skriva sina hundars rasnamn. Det borde finnas någon typ av straff när man gör det. 50 piskrapp borde räcka.

Och när folk skriver t.ex Grand Danois mitt i en mening med versaler. Dödstraff ska det vara. Ni skriver väl aldrig Tiger, eller Älg mitt i en mening. Eller det kanske ni gör?

Snattade lite praktexemplar från blocket.se:

"...eventuella hannar hör av er om ni har några förslag..."

"...Vi måste göra av med våran hasky tik pga jobb..."

"...Han är en blandras shäffer, sibiren husky och malamut..."

"...Han är lite över 2 år gammal korthårig BordieColier...Väldigt energiskt och hoppig, och precis som en vallhund "ska" göra så nyper han gärna saker han vallar lätt i låret. På får funkar de gätte bra men inte på små barn..."

"...Färgen är vit o grindle..."

"...Roewieler 2.5år..."

"...Gillar att kramas och leka. Kan åka bil och kommunalt. Bra med andra hundar..."

"Mamman är amstaff, rottweiler och schäfer.
Pappan är sydafrikansk och rottweiler."

"...pappan är en engelsk staffordshire bullterrier..."

"...3pojkar 1 bergie,1 svart,1 mellerad mycke stabila..."

"HEJ NU MÅSSTE LILLEMAN BÅT.KAN INTE HAR HONOM KVAR PÅ GRUND AV TID OCH HANS MAMMA SEJER NU ÄR DET STOP.ÄR NI INRESERADE SÅ RING MIG FÖR MER INFOMATION.INGA OSERIÖSA BÖ RINGA.MM"

"...pappan till valparna har stamtavla samt honans pappa har stamtavla men inte hennes mamma!!!...där finns en liten flicka samt en mycket grov flicka ok sen den mörkaste honan är normal byggd den lilla valpen kommer bli mycket krampig ok liten medans den andra grova tiken kommer bli både grov ok stor..."


"
...som jag vill plasera om.Det är en blandning av Shäfer-Sebirianhusky/Dobberman.Jätte barn kär..."

Ovanstående referat kombinerar alla mina fasor i en liten annons. Dumhet. Stavfel. Särskrivning. Och stora versaler på rasnamnen. Högt blodtryck.

Rasbundna ägarfördomar

Här har ni lite fördomar....

Saarloos wolfhond och diverse polarhundar - långhårigt folk som lyssnar på Hammerfall och Iron Maiden.
Pryder sig vanligtvis med lite indian-,björn-,varg-,örn- och fjädertatueringar. Klär sig antingen i jeansväst eller skinnpaj med någon asdyr t-shirt köpt på marknad i Rotebro med spirituella indianmotiv eller Cheva-logga. Har oftast drömfångare i hushållet. Och missbrukar gladeligen folköl och snus.
En naturens vän som helst hade velat haft en äkta varg men får nöja sig med en look-a-like.

Chihuahua - antingen är det unga tjejer eller bögar som införskaffar dessa. Innan dom ens tänker på att införskaffa klotång till sin lilla valp så har dom redan köpt klolack i chockrosa. Att hundar är fyrbenta och kan gå för egen maskin är inget som intresserar, för dom har den senaste Chanelväskan för hundar.
Eftersom alla chihuahuas kostar 25 tusen på Blocket.se så kan man räkna ut att "pappa betalar" här. Sedan om hunden är reggad eller ens renrasig gör inte så mycket, bara den väger under 1 hekto som fullvuxen så man kan gömma den i handväskan när man festar på Sturecompagniet.
Rumsrenhets-träningen är inga problem, husan rastar, eller så tar kattlådan "Bajse" från Ikea hand om problemet.

Håll tillgodo, det kommer mer;-)

RSS 2.0